04. февруари

Тема за iGoogle

Отдава ползвам услугата за персонална начална страница, която google предлагат на своите потребители и доста се каних да седна и да направя една тема, която макар и проста да носи моето име.
Е това вече е факт!!!
Преди няколко дни я завърших и след известни трудности около одобряването й от страна на google моята тема вече е факт. Вижте я и даже вземете да си я сложите!

Публикувано от admin в Дизайн, Полезно | Коментарите са изключени за Тема за iGoogle |
11. октомври

Skype Avatar Resizer

На скоро ми се наложи да напиша прост едитор за картинки и с малко пригаждане на готовия код се получи редактор, с който всеки може да обработи Skype аватара си така, че да изглежда добре.

Скрипта е базиран на Flash-интерфейс, с помощта, на който избирате как да изглежда Вашия аватар и един безплатен php-клас, който прави необходимите редакции.

Пробвайте го сами!

Публикувано от admin в Полезно, Скриптове | Коментарите са изключени за Skype Avatar Resizer |
05. август

Кой е този шрифт?

Често в работата ми се е налагало да разпознавам определен шрифт от картинка. Сигурен съм, че не съм един. На всички е познат класическия метод, при който се „изциклят“ всички налични шрифтове и се търси приликата. Освен досаден този метод не дава и гарантиран резултат.

И точно тук можете да си помогнете с http://www.myfonts.com/WhatTheFont/. Страница предлага на посетителите си възможност да „разпознае“ шрифт от определена от вас картинка, като анализира текста на нея. Гаранция при този метод също няма, но поне не отнема много време и усилия.

Публикувано от admin в Полезно | Коментари » (1 коментар) |